Schoudertherapie

Heeft u schouderklachten? Aangezien verscheidene schouderaandoeningen vergelijkbare klachten kunnen veroorzaken is het verstandig een afspraak te maken met een gespecialiseerde schouderfysiotherapeut, zodat een juiste diagnose gesteld kan worden.
Fysiotherapie gespecialiseerd in schouderklachten, ook wel schoudertherapie genoemd, is voor iedereen die klachten heeft aan de schouder. De pijn heeft u meestal rond de kop van het schoudergewricht en in de bovenarm. De pijn straalt soms uit naar de schouderbladen, de nek, de arm, de elleboog of de vingers. Schouderpijn is één van de meest voorkomende lichamelijke klachten. De schouder is een complex gewricht; doordat de schouder in vele richtingen kan bewegen, kunnen er binnen het schoudergewricht allerlei problemen ontstaan. Mensen met schouderpijn ervaren naast pijn ook vaak vervelende beperkingen in het bewegen van de arm. Bewegen gaat vaak minder makkelijk, waardoor activiteiten zoals sporten, werken en slapen problemen geven.
De behandelingen voor uw schouder worden gedaan door een fysiotherapeut die naast de opleiding fysiotherapie ook de master opleiding manueel therapie heeft afgerond en zich door middel van cursussen verder is gaan specialiseren in de behandeling van schouderklachten. Daarnaast is de in schouderklachten gespecialiseerde fysiotherapeut ook lid van het schoudernetwerk Friesland.
Schoudernetwerk Friesland is een werkgroep van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn op het gebied van diagnostiek en behandeling of revalidatie van schouderaandoeningen. Binnen de organisatie is er sprake van een intensief samenwerkingsverband met orthopeden. Dit zorgt voor korte lijnen tussen orthopeed en therapeut bij post-operatieve schouderrevalidatie.

Onder andere de volgende aandoeningen/klachten worden behandeld:
●Artrose van de schouder
●Slijmbeursontsteking aan de schouder
●Frozen shoulder
●Peesontsteking aan schouder
●Scheur in de rotatorcuff pees of pezen
●Triggerpoint klachten
●Thoracic outlet syndroom
●Schouderinstabiliteit
●Revalidatie na operatie aan het schouder