Valpreventie

Elke vijf minuten beland er iemand op de spoedeisende hulp na een val. Valpreventie of valtraining wordt vaak ingezet bij ouderen (vanaf 65 jaar). Zij hebben namelijk een verhoogt risico om te vallen. Uit onderzoek blijkt dat valpreventie erg effectief is. De afname van het aantal val incidenten ligt rond de 61% en ook is er een valangst vermindering van 37%. Valpreventie is onwijs effectief!

Vallen kan een enorm effect hebben op het dagelijks leven van ouderen. Ongeveer één op de drie ouderen valt jaarlijks één of meerdere keren per jaar. Vallen als oudere heeft vaak grotere gevolgen dan toen u nog jong was. U kunt sneller iets breken zoals uw heup of pols. Ook loopt u risico om een hoofdwond of hersenschade op te lopen.

Bij fysiobos kunnen we u helpen met het voorkomen van vallen, dit kan op verschillende manieren, maar spiertraining is één van de belangrijke onderdelen van de valpreventie.
Naast spierkrachttraining, kan looptraining ook goed helpen ter preventie van vallen. Onze oefenzaal is goed toegerust met apparatuur en hulpmiddelen om u te helpen in de valpreventie.