EPTE therapie

EPTE is een nieuwe behandelmethode voor langdurige peesklachten. Bij langdurige peesklachten is er vaak sprake van een ontsteking of een (kleine) ruptuur van de pees.
Door middel van echografie kan zeer nauwkeurig op de plaats van de problemen in de pees een dunne naald ingebracht worden. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in het probleemgebied.. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed. In zuid Europa is de behandeling met EPTE al zeer populair. Vanwege de successen in de praktijk en bewezen goede resultaten kan EPTE nu ook in Nederland en bij ons in Mantgum.

Een behandeling middels EPTE is over het algemeen niet pijnlijk. De naald is zeer dun (vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur) en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “geraakt”. U ervaart enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.

De effecten van EPTE hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel na de behandeling zeer lokaal een verhoogde PH waarde ontstaat, bloed circulatie verbeterd en cellen worden aangezet tot de aanmaak van groeihormonen. Op deze manier werkt EPTE herstel bevorderend. Percutane Electrolyse Therapie is bewezen effectief bij het bevorderen de lokale celstofwisseling. EPTE bevorderd het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

EPTE therapie gaat altijd samen met een pees- en spierversterkend oefenprogramma, dat gedurende de behandelperiode wordt aangepast.

EPTE therapie is met name geschikt bij de volgende lichamelijke ‘pijn’klachten:

  • Hielspoor
  • Pijn aan de achillespees
  • Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees (jumpersknee)
  • Chronische elleboogpijn (tenniselleboog)
  • Chronische schouderpijn